OM NORANZA 2

Optimalt grepp på is och vinnande prestanda på snö

Noranza 2 är en vidareutveckling av föregångaren Noranza och ger ännu bättre säkerhet under krävande vinterförhållanden. Dubbla mönsterklackar förbättrar sidogreppet och ger, i kombination med optimerade sajpvinklar i skulderområdet, mycket bra accelerations- och bromsegenskaper på is.

Sajp-aktivatorer underlättar sajpningarnas öppning vid låg friktion, vilket förbättrar greppet särskilt på is och hårdpackad snö. De tystgående aluminiumdubbarna är förlängda till 11 mm för att ge bättre grepp på hård is. Både dubb- och dubbhålsdesign är utformad för maximalt grepp på is och minskad risk för dubbsläpp.

 

Exakt styrrespons
Noranza 2 har samma egenskaper på ofrusna underlag – de utmärkta stabilitets- och väghållningsegenskaperna möjliggörs av den obrutna mittribban i slitbanan i kombination med breda skulderklackar. Stabiliteten förbättras ytterligare av den dubbla klackförbindelsen, som också reducerar ljudnivån.
Däcket är tillverkat av renade lågaromatiska oljor och har fälgkantskydd (55-profil och lägre) samt en indikator vid 4 mm som ger varningsinformation om försämrade egenskaper på grund av slitage. Noranza 2 finns i 24 storlekar, för 14 till 18-tumsfälgar, 40- till 80-profil.

 

Recesioner av Noranza 2
I Vi Bilägare nr 13 2008 får Noranza betyget ”Bra köp”. Tidningen skriver bland annat att ”Bridgestone har bra egenskaper på is” och att ”Bridgestone klarar snöslask mycket bra. På våta vägar är vägegenskaperna mycket bra med säkert uppträdande”.

Generellt får Noranza 2 utlåtanden som:

”Nya Noranza 2 är mycket bra på is…”

”Ett riktigt bra vinterdäck med plus för de rena vinteregenskaperna.”